Інформацію про суми виплачених доходів за 2018 рік можна отримати, не виходячи з домівки

11 янв, 13:41

Протягом 2018 року на Донеччині послугами Електронного кабінету скористалися більше 28 тисяч платників. Через Електронний кабінет платника спрямовано до територіальних органів Головного управління ДФС у Донецькій області майже 127 тисяч податкових документів, декларацій, звітів та запитів.
Більше 11 тисяч громадян у 2018 році отримали відомості про суми виплачених доходів та утриманих податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків завдяки електронному сервісу, не виходячи з домівки. 
Також через Електронний кабінет платника до податкової служби Донеччини надійшло 257 звернень юридичних осіб та 272 звернення самозайнятих осіб і громадян.
Нагадуємо, що фізичні особи, які не є самозайнятими особами, автоматично вважаються суб`єктами електронного документообігу та мають право подавати електронні документи до фіскальної служби виключно з використанням електронного цифрового підпису.
Отримавши електронний цифровий підпис у будь-якому акредитованому центрі сертифікації ключів, громадяни можуть подати декларації про майновий стан i доходи за підсумками звітного 2018 року. Для громадян, які зобов`язані та/або мають право подати таку декларацію, в Електронному кабінеті передбачено часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, та відомостей щодо об`єктів нерухомого (рухомого) майна.
Також через Електронний кабінет платника можна надіслати заяву на внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків та запит на отримання інформації щодо суми своїх доходів та їх джерел (http://cabinet.sfs.gov.ua/form).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233268.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua