Резидентам, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, необхідно подати декларацію про доходи

24 янв, 13:06

Головне управління ДФС у Дніпропетровській області звертає увагу, що платники податку на доходи фізичних осіб (далі – податок) – резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов'язані подати до контролюючого органу податкову декларацію про майновий стан і доходи (далі – податкова декларація) не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.
Контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного контролю під час перетину митного кордону і є підставою для проведення митних процедур (п. 179.3 ст. 179 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).
Порядок застосування п. 179.3 ст. 179 ПКУ визначається постановою Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2010 року № 1243 «Про затвердження Порядку видачі довідки про сплату податку на доходи фізичних осіб платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань з такого податку» із змінами.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233570.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua