Здаєш в оренду житло - звітуй про доходи

24 янв, 15:57

Західно-Донбаське управління Головного управління ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що декларувати доходи громадян, з яких не сплачувалися податки, зобов’язує ст. 164 Податкового кодексу України.
У випадку, коли в минулому році здавалася в оренду житлова чи інша нерухомість, рухоме майно, то отримані від цього доходи підлягають обов'язковому декларуванню.
Закон зобов’язує громадян задекларувати доходи і сплатити податок  від здачі в оренду не лише житлових приміщень, але й гаражів, дачних будинків, присадибних та інших земельних ділянок. Крім того, оподатковуються доходи, отримані від здавання в прокат автотранспорту та іншого рухомого майна.
Варто врахувати, що якщо нерухомість або інше майно орендує юридична особа або фізична особа – підприємець, то податковим агентом є саме орендатор. Він і повинен утримати та перерахувати до бюджету податок за ставкою 18%. Якщо ж нерухомість здається фізичній особі, то податок за ставкою 18% сплачує орендодавець.
Нагадуємо  громадянам, котрі в 2018 році здавали в оренду рухоме та нерухоме майно фізичним особам, що вони повинні відзвітувати про доходи та до 1 травня 2019 року надати декларацію до територіального органу ДФС України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233584.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua