Безпечний Інтернет: курс з мережевого етикету та безпеки

28 янв, 16:01

Google за підтримки МОН створили безкоштовний онлайн-курс який навчить користувачів правильному поводженню на просторах Інтернету.
Інтернет – глобальний ресурс даних, число яких надзвичайно велике, а якість не завжди. Для того, щоб уберегти себе від шкідливої інформації, необхідно дотримуватися певних правил та бути обережними.
Саме через це Google разом з МОН було розроблено онлайн-курс «З мережевого етикету та безпеки», який є безкоштовним і покликаний допомогти засвоїти правила як працювати в Мережі безпечно та зручно. Курс розрахований на всіх бажаючих серед учнів, батьків або педагогів.

Інформація до онлайн-курсу знаходиться за посиланням.

За словами Міністерки Лілії Гриневич, перед сучасними дітьми раз у раз виникають нові виклики, які ще 20 років тому не були актуальними. Реакція школи на подібні зміни повинна бути швидкою та адекватною. Розвивати цифрову компетентність у школярів, вчити грамотному використанню сучасних технологій – важливі навички, які школа повинна сформувати у сучасних дітей. Від імені МОН пані Лілія висловила подяку партнерам, за їх готовність до співпраці та розроблений курс для школярів та педагогів.

Курс складається з текстових матеріалів, відеороликів та завдань, які допоможуть здійснити його інтеграцію до навчальної програми. Курсом передбачено 5 аудіовізуальних модулів, які завершують короткі тести до кожного з модулів:

Навчання правил безпеки й конфіденційності в Інтернеті.
Безпека користування мобільними гаджетами.
Правила безпечного пошуку даних.
Захист від фішингу та шахрайства.
Турбота про свою репутацію.

Після того як навчання буде завершено, користувачі отримують доступ для завантаження повного пакету навчальних матеріалів з даного курсу, для використання їх в процесі навчання, зацікавлення учнів та унаочнення пояснень педагога. До того ж, за умови успішного проходження тестування до всіх модулів, учаснику надають значок, який визначає його статус просвітянина щодо питань мережевої безпеки і етикету.
«Всеосвіта» працює над створенням курсів, що будуть цікавими та корисними, дадуть можливість навчатися онлайн саме тоді, коли зручно вам, допоможуть поглибити знання в різних сферах. У створенні кожного курсу беруть участь спеціалісти з різних областей України, тому тематика курсів завжди різноманітна і якісна. По завершенню онлайн-курсу слухачі отримують Свідоцтво, яким засвідчено факт вашої участі у навчанні та кількість годин, які ви прослухали.
Також ви можете попрацювати з курсом «Google-сервіси в роботі вчителя», завдяки якому зрозумієте як працюють механізми Google-сервісів загалом.

Джерело: https://vseosvita.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233657.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua