Про зміни до Податкового кодексу України йшлося на прес-конференції

05 фев, 08:51

В інформаційному агентстві «Мост-Днепр» відбулася прес-конференція заступника начальника управління податків і зборів з юридичних осіб – начальника відділу адміністрування податку на прибуток Головного управління ДФС у Дніпропетровській області Віталія Мироненка на тему: «Зміни до Податкового кодексу України».
Він зазначив, що за минулий рік держбюджет країни поповнився завдяки податку на прибуток на 2 млрд 183 млн грн, що у 1,8 рази більше, ніж за попередній.
«Стосовно внесених до ПКУ змін, то вони є суто технічними і уточнюють попередні правила», – наголосив Віталій Мироненко.
Одна із змін стосується зниження неоподатковуваної вартості міжнародних посилок з 1 липня 2019 року зі 150 до 100 євро. Інші зміни стосуються особливостей оподаткування закордонних посилок та будуть діяти вже з 2021 року.
Також з 1 січня звільнено від оподаткування ПДВ земельні ділянки, надані у суборенду.
«І, як раніше, ця пільга діятиме за умови, що кошти за такі послуги у повному обсязі сплачуються безпосередньо на відповідні рахунки органів, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів», – додав Віталій Мироненко.
Окрім того, 1 березня п. р. – граничний термін подання звітності з податку на прибуток та фінансової звітності. До цього терміну платникам податку на прибуток та неприбутковим організаціям потрібно подати заповнені податкові декларації, форму яких Міністерство фінансів України своїм наказом від 19.10.2018 № 842 дещо змінило.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233836.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua