У Дніпрі ліквідовано конвертцентр з обігом понад 120 млн грн

06 фев, 11:18

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС у Дніпропетровській області припинили діяльність конвертаційного центру, через який протягом 2017-2018 років було проконвертовано понад 120 млн. грн.
У рамках розслідування кримінального провадження за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 205, ч. 3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, яка надавала послуги підприємствам реального сектору економіки з конвертації грошових коштів із безготівкової форми в готівкову та мінімізації сплати податків до бюджету шляхом незаконного формування замовникам – клієнтам податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток підприємств.
Для реалізації злочинних намірів фігуранти створили низку підконтрольних фіктивних компаній. В адресу вказаних підприємств компанії-замовники перераховували безготівкові кошти нібито за закуплені товари.
Отримані кошти фігуранти знімали готівкою та передавали компаніям реального сектору економіки за вирахуванням 12%, які слугували винагородою за незаконні послуги, разом із підробленими первинними документами.
Таким чином через компанії, які входили до складу «конверту» протягом 2017-2018 років було проконвертовано понад 120 млн. грн.
За результатами обшуків, проведених за місцями проживання фігурантів, в їх автомобілях та офісних приміщеннях вилучено 3 ноутбуки, 2 жорстких диски, 10 мобільних телефони, 158 печаток, 58 електронних ключів, патрон калібру 9 мм, документація та чорнові записи.
На розрахункові рахунки підприємств-фігурантів із залишком коштів у сумі 1 млн 300 тис. гривень та суму ліміту ПДВ в системі електронного адміністрування ПДВ у сумі 4 млн 610 тис. гривень накладено арешт.
Триває слідство.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233894.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua