Нагальні питання нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення обговорювались на спільній нараді

08 фев, 16:01

У рамках взаємодії з Головним управлінням Держгеокадастру у приміщенні Головного управління ДФС у Дніпропетровській області відбулася спільна робоча нарада на тему «Питання нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення».
У заході прийняли участь заступник начальника ГУ ДФС у Дніпропетровській області Ірина Сікіріна, в.о. начальника Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Валентин Сизарєв, начальник відділу ринку та оцінки земель Головного управління Держгеокадастру у Дніпропетровській області Олена Семенчевська, керівники та фахівці структурних підрозділів ГУ ДФС.
Про порядок та особливості проведення нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення у поточному році, а також про проблемні питання під час її проведення розповів Валентин Сизарєв. Він акцентував увагу, що на теперішній час формування та надання витягів з нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення здійснюється автоматично за допомогою єдиного програмного забезпечення.
Олена Семенчевська повідомила, що на теперішній час засобами програмного забезпечення в автоматичному режимі сформовано 270 тисяч Витягів із технічної документації про нормативну грошову оцінку земельної ділянки (далі – Витяг) за встановленою формою, по яких не виявлено помилок і які повинні бути видані заявникам через центри надання адміністративних послуг. Витяги підлягають обов’язковій реєстрації в найкоротший термін, що є на сьогодні проблемою, як з технічного боку, так і з дефіцитом людського ресурсу.
Нарада пройшла у вигляді конструктивного діалогу між учасниками заходу, обговорювались актуальні питання нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення та її оподаткування, зокрема для громадян.
За результатами спільної наради з боку ГУ ДФС запропоновано направити до ГУ Держгеокадастру області проблемні питання та пропозиції у частині нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, а також здійснити обмін необхідною інформацією для виявлення та формування бази оподаткування.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/233970.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua