Торговці цінними паперами можуть переводити своїх клієнтів в безпечний online

07 мар, 14:55

Національна комісія з цінних паперів та фондових ринків врегулювала надання професійними торговцями цінними паперами послуг своїм клієнтам online у відповідності до аналогічних стандартів ЄС.

Нововведення підвищать рівень зручності та ефективності інвестиційної діяльності. Також нададуть можливість розширити коло інвесторів й сприятимуть пожвавленню операцій з доступними якісними фінансовими інструментами.

Відтепер, ліцензовані професійні торговці можуть пропонувати своїм клієнтам програмні продукти для дистанційного обслуговування після сертифікації їх в НКЦПФР. Комісія перевірятиме програмні рішення (ПО, застосунки, системи прямого доступу «клієнт-біржа») на відповідність стандартам кібер-безпеки та дотримання прав інвестора.

Користувачі таких програмних рішень отримають можливість дистанційно укладати договори, передавати брокеру замовлення на купівлю/продаж фінансових інструментів, отримувати потрібну для ухвалення інвестиційних рішень інформацію.

Крім цього, торговці можуть надавати в користування кваліфікованим клієнтам свій віддалений доступ до електронної торговельної системи фондової біржі. В результаті, такий клієнт зможе самостійно та в реальному часі брати участь в торгах, тобто подавати заявки на купівлю/продаж безпосередньо під час торгів.

Коментар Голови НКЦПФР Тимура Хромаєва:

«Нові можливості розвитку online торгівлі для українських професійних учасників фондового ринку, які відповідають стандартам ЄС, нададуть поштовх його розвитку. Ми очікуємо суттєвого пожвавлення операцій з надійними та ліквідними цінними паперами через прихід на ринок нових інвесторів, з широкого масового сегменту. Дієві та захищені online рішення сприятимуть інвестуванню населення, зокрема, у державні боргові зобов’язаня (ОВДП)».


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/234629.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua