Місцеві бюджети Донеччини отримали більше 159 млн гривень плати за землю

19 мар, 15:49

До місцевих бюджетів Донеччини у січні-лютому 2019 року землевласники та орендарі сплатили 159,1 млн грн плати за землю. Це майже на 20 відсотків більше торічних показників за аналогічний період.
Протягом двух місяців поточного року місцеві громади отримали від фізичних осіб 12,8 млн грн земельного податку. В свою чергу, юридичні особи за цей період поповнили бюджети громад на 146,3 млн гривень.
Фіскальна служба Донеччини акцентує увагу, що плата за землю зараховується винятково до місцевих бюджетів, тобто надходження від цього податку використовуються на розвиток та облаштування території громади. Загалом, у порівнянні з минулорічними показниками, власники та орендарі земельних ділянок Донецького регіону у 2019 році додатково спрямували у розпорядження місцевої влади більше 26 млн гривень, що надає можливість покращіти соціально-економічні умови мешканців територіальних громад. Тож, в Головному управлінні ДФС в Донецькій області нагадують власникам земельних ділянок, що підлягають оподаткуванню, своєчасно та в повному обсязі сплачувати визначені податкові зобов`язання.
Найбільші надходження з плати за землю у 2019 році забезпечили платники м. Маріуполя, чий внесок до місцевих бюджетів склав 45,3 млн грн, також землевласники і орендарі міст Краматорськ та Слов`янськ поповнили місцеву казну регіону на 16,4 млн грн і 16,2 млн грн відповідно.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/234829.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua