Педагогічному колективу – про деклараційну кампанію

08 апр, 15:47

Фахівці управління комунікацій Головного управління ДФС у Дніпропетровській області розповіли про кампанію декларування громадянами доходів, отриманих у минулому році, педагогічному колективу Комунального закладу освіти «Середньої загальноосвітньої школи № 10 ім. І.І. Манжури» Дніпровської міської ради під час зустрічі, яка відбулась 05 квітня 2019 року.
Співробітники ГУ ДФС звернули увагу вчителів на основні випадки подання декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) та більш детально зупинились на доходах, отриманих від репетиторських послуг.
Якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною    особою – підприємцем, він зобов’язаний надати Декларацію, в якій задекларувати суму таких доходів, самостійно нарахувати та сплатити податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) і військовий збір з таких доходів.
Доходи від репетиторства оподатковуються ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором – за ставкою 1,5 %.
Працівники фіскальної служби наголосили, що для громадян, які зобов’язані подати Декларацію за 2018 рік, граничний термін її подання –       02 травня поточного року. Таким чином, для подання Декларацій про отримані впродовж минулого року доходи у фізичних осіб залишилось менше місяця.
Суми нарахованих ПДФО та військового збору, зазначених у річній Декларації, громадяни зобов’язані сплатити до 01.08.2019.
Крім того, вчителям розповіли про те, що подати Декларацію можуть також фізичні особи, які мають право на податкову знижку.
Отримати податкову знижку може громадянин України, який офіційно працює, отримує заробітну плату та сплачує ПДФО. Податкова знижка нараховується на доходи, які отримані у вигляді заробітної плати.
Під час зустрічі увагу педагогів звернули, зокрема на витрати, понесені на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, які включаються до податкової знижки для компенсації вартості здобуття відповідної освіти такого платника податку та/або члена його сім’ї першого ступеня споріднення.
Наприкінці заходу фахівці фіскальної служби вручили вчителям листівки з корисною для них інформацією щодо основних аспектів декларування громадянами доходів та права на податкову знижку.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/235328.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua