Судова експертиза в цивільному судочинстві

12 апр, 11:21

При здійсненні практично будь-якого виду судочинства необхідно розглядати різні питання, які вимагають спеціальних знань в різних галузях: наукової, фінансової, технічної, криміналістичної, медичної та багатьох інших областях. Основним завданням цивільних процесів є захист прав людини і охоронюваних законами їх інтересів. Сьогодні закон дозволяє використання експертизи для вирішення практично будь-якого цивільного судочинства.

Обов'язки експерта

  1. Судовий експерт приймає до виконання судову експертизу.
  2. Об'єктивно досліджує подані йому об'єкти і матеріали справи.
  3. Складає письмове обгрунтування і висновок по виявленим фактам і поставленим йому завданням.
  4. Експерту забороняється розголошення інформації, що стала йому відомою в процесі проведення судової експертизи, особливо інформації, яка обмежує конституційні права людини або становить комерційну таємницю.
  5. Експерт забезпечує збереження представленого об'єкта досліджень і матеріали справи.

Судовий експерт-економіст Р. В. Барабаш з великим стажем і досвідом надає професійні послуги в фінансово-економічній сфері. Замовити проведення якісної економічної експертизи різного напрямку можна на сайті фахівця: https://rvbarabash.com.ua/

Роль судового екcперта в цивільному судочинстві

Експертиза може бути призначена судовим рішенням, слідчими органами або за клопотанням однієї з конфліктуючих сторін. Визначення про проведення експертизи направляється експертній компанії або будь-якого конкретного незалежного експерта. Дослідження може бути або позасудовим, або проведено в залі суду. Учасникам обох сторін не заборонена присутність під час дослідження, якщо це не заважає роботі судового експерта.

Матеріали для експертизи можуть бути у вигляді речових доказів, документів, предметів і т.д. На підставі проведеного дослідження експерт складає письмовий висновок і передає його в суд. Якщо можна вирішити питання без судового залучення, експерт пропонує сторонам певні рекомендації для усунення суперечного питання. У висновку експерта присутнє наступне:


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/235415.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua