Донеччина: надходження податку на доходи фізичних осіб демонструють стабільне зростання

17 апр, 12:23

За три місяці 2019 року сплачена платниками Донеччини до зведеного бюджету країни сума податку на доходи фізичних осіб склала 2,8 млрд грн, що на 28,1% більше показника аналогічного періоду 2018 року.
Чверть сплаченого податку на доходи фізичних осіб, а саме – майже  698 млн гривень, спрямовано до державного бюджету країни. Крім того, на підтримку української армії платники військового збору до держбюджету перерахували майже 136 млн гривень. 
Відповідно 75%, або 2 млрд 62 млн грн, від загальної суми надходжень залишилось в розпорядженні місцевих бюджетів області, а це значна підтримка у фінансуванні місцевих громад для розвитку та благоустрою регіону.
Загалом, податок на доходи фізичних осіб становить 49% всіх надходжень до зведеного бюджету країни від платників Донеччини. Основними чинниками, які впливають на зростання надходжень зазначеного податку, насамперед, є збільшення рівня мінімальних заробітних плат та постійна робота фахівців фіскальної служби області, спрямована на боротьбу з нелегальною працею та виплатою заробітних плат у «конвертах».
Головне управління ДФС у Донецькій області нагадує, що з 1 січня 2019 року розмір мінімальної заробітної плати становить 4173 гривні.
Шановні роботодавці, подбайте про соціальну захищеність ваших працівників і пам’ятайте, що бізнес повинен бути не тільки успішним, але й соціально відповідальним!


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/235518.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua