Місцеві бюджети Донеччини щомісяця отримують майже по мільярду гривень на потреби громад

24 апр, 13:03

2 млрд 954 млн гривень податкових надходжень отримали місцеві громади регіону у першому кварталі 2019 року, що на 544 млн грн, або на 23% більше, ніж у відповідному періоді минулого року.
Зокрема, з початку року спостерігається суттєве зростання середньомісячного показника надходжень до місцевих бюджетів Донецької області – на 181 млн гривень. Таким чином, за підсумками першого кварталу 2019 року щомісяця до місцевої казни надходить понад 984 млн гривень. Таке збільшення надходжень, передусім, є результатом плідної співпраці працівників територіальних органів фіскальної служби Донеччини з місцевими громадами, платниками податків та органами місцевого самоврядування.
Як завжди, перша позиція у формуванні бюджетів належить податку на доходи фізичних осіб – 70% від загального збору. За три місяці поточного року надійшло 2,1 млрд грн зазначеного податку.
Друге місце в наповненні місцевої казни у поточному році зайняв земельний податок. Цьогоріч його надійшло вже майже 253 млн грн, що складає 9% від загального збору.
Третя сходинка у наповненні місцевих бюджетів області належить підприємцям області, що обрали спрощену систему. Ними у першому кварталі цього року перераховано до бюджету єдиного податку більш, ніж 247 млн грн, або 8% від загального збору.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/235626.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua