Понад 1,56 млрд гривень надійшло до держбюджету від митників Донеччини у І кварталі 2019 року

25 апр, 08:43

За результатами роботи протягом І кварталу 2019 року Донецькою митницею ДФС  до державного бюджету країни перераховано понад 1,56 млрд грн митних платежів. Більша частина надходжень - це податки, сплачені найпотужнішими підприємствами Донецького регіону, які імпортують товари сировинної групи для власних виробничих потреб. Традиційно до переліку бюджетоформуючих підприємств входять підприємства металургійної, вугільної та машинобудівної галузей.
Специфіка функціонування Донецького регіону обумовлює і перелік бюджетоформуючих товарів по Донецькій митниці ДФС. У січні-березні поточного року перелік очолює вугілля, надходження від якого становлять близько 45% від загальної суми митних платежів, сплачених до  скарбниці держави, або 696 млн гривень. Також, значні надходження податків отримано від митного оформлення промислового обладнання та транспорту, що складає більше 264 млн грн, та сировини для забезпечення виробничих потреб металургійних комплексів – понад 414 млн гривень.
Протягом січня-березня 2019 року в митниці видано 648 сертифікатів з перевезення товару форми EUR.1 відповідно до Угоди про асоціацію між Україною з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з іншої сторони. Найбільша кількість сертифікатів видана на товари, які експортовані до наступних країн ЄС: Польща, Румунія, Німеччина, Італія, Словенія та Болгарія.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/235640.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua