До якого контролюючого органу необхідно звертатись фізичній особі для проведення звірки даних по транспортному податку

18 июн, 14:48

Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області нагадує, що відповідно до законодавства контролюючий орган зобов’язаний самостійно визначити суму грошових зобов’язань, передбачених для сплати транспортного податку та до 1 липня року базового податкового періоду надіслати (вручити) платнику податку за місцем його реєстрації відповідне податкове повідомлення-рішення про сплату суми транспортного податку та відповідні платіжні реквізити.
Разом з тим, фізичні особи - платники транспортного податку мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу для проведення звірки даних щодо:
а) об’єктів оподаткування, що перебувають у власності платника податку;
б) розміру ставки податку;
в) нарахованої суми податку.
У разі виявлення розбіжностей між даними контролюючих органів та даними, підтвердженими платником податку на підставі оригіналів відповідних документів, контролюючий орган проводить перерахунок суми податку і надсилає (вручає) йому нове податкове повідомлення-рішення. Попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).
Для проведення звірки платникам потрібно особисто звернутися до контролюючого органу та мати при собі оригінали документів, що підтверджують право власності на об’єкт оподаткування, перехід права власності на об’єкт оподаткування тощо.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/236810.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua