Під час засідання «круглого столу» обговорювались питання погашення заборгованості зі сплати ЄСВ та легалізації заробітної плати

25 июн, 13:44

Нещодавно відбулося засідання «круглого столу» за участі фахівців Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області та Нікопольського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області на тему: «Погашення заборгованості з ЄСВ та легалізація заробітної плати».
Спілкувалися головний державний ревізор-інспектор відділу погашення боргу Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Інна Царицун,  заступник начальника Нікопольського відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області Любов Єрофєєва, інші фахівці виконавчої служби.
Під час засідання «круглого столу» присутні обговорили спільні дії в напрямку ліквідації заборгованості з ЄСВ.
Як відзначила Інна Царицун, питання погашення заборгованості зі сплати ЄСВ на особливому контролі в органах ДФС. Посадовець підкреслив, у даному напрямку виконується значна робота, а саме: проведення спільних заходів, у тому числі нарад з Управлінням пенсійного фонду України та органами державної виконавчої служби; формування вимог про сплату боргу, які вручаються платникам для узгодження з подальшим направленням до ДВС; проведення співбесід з боржниками,  інформаційно-роз’яснювальна робота з цих питань у ЗМІ.
Крім того, актуальною темою на сьогодні залишається легалізація заробітної плати та трудових відносин. Нелегальний обіг робочої сили веде до порушення прав людини, втрати працівником, зайнятим у “тіньовому” секторі економіки, соціальних гарантій, страхового стажу і для соціальних виплат, і надалі – в разі захворювання чи виходу на пенсію.
 Будь-яка робота може бути зарахована до страхового стажу лише за умов офіційного працевлаштування. З початку своєї трудової діяльності слід формувати свої страховий стаж, який дасть впевненість у завтрашньому дні!
У подальшому, з метою підвищення ефективності спільних заходів, здійснення періодичного взаємного обміну необхідною інформацією.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/236973.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua