Візит Голови ДПС Сергія Верланова до Університету ДФС: основні акценти

01 июл, 15:01

Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов зустрівся з науково-педагогічним колективом Університету Державної фіскальної служби України та взяв участь в урочистостях з нагоди випуску студентів Навчально-наукового інституту економіки, оподаткування та митної справи і Навчально-наукового інституту інформаційних технологій університету.
Основні акценти під час заходів:
1. Фокус у розбудові Державної податкової служби – на розвиток цифрових сервісів. Саме тому особливої уваги вимагає посилення напряму інформаційних технологій в університеті, адже старими методами на сьогодні неможливо здійснити ефективні трансформаційні процеси.Надійний ІТ-захист також є важливим компонентом економічної безпеки як держави, державних інституцій так і приватного бізнесу. Крім того, викладання інформаційних технологій студентам економічних та юридичних спеціальностей формуватиме новий формат мислення та нові підходи до вирішення професійних завдань. В майбутньому можлива реалізація спільних ІТ-проектів між ДПС та Університетом.
2. Університет Державної фіскальної служби України має ключову роль у підготовці кадрів для податкової служби. Попри те, що на сьогодні відповідно до законодавства немає преференцій при конкурсному відборі на посади у службі для випускників профільного вищого навчального закладу, студенти Університету ДФС мають додаткову мотивацію для чесної перемоги – це прагнення починати свій професійний шлях в органах державної податкової служби. Вже у планах цього року – оновлення штату податкової служби як мінімум на 5 відсотків за рахунок випускників університету.
3. Необхідно покращити рівень наукової діяльності та підвищити швидкість підготовки наукових робіт та досліджень з питань, які належать до податкової тематики. Сьогодні існує запит не тільки суспільства, а й фахівців органів державної влади, зокрема ДПС, та профільного міністерства, на проведення відповідної науково-дослідної роботи.
4.  Розвиток людського капіталу є вирішальним в успішності будь-якого проекту чи організації. Для підвищення ефективності роботи податкової служби університет ДФС має стати також базою проведення професійної підготовки та перепідготовки фахівців Державної податкової служби.
(Інформація прес-служби ДФС України).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237088.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua