Країни ОПЕК продовжили скорочення видобутку нафти

02 июл, 17:30

Країни ОПЕК на засіданні 1 липня, яке тривало до ночі, погодили рішення про продовження обмеження видобутку нафти до 31 березня 2020 року. Про це повідомляє УНН з посиланням на ТАСС.

Основою консенсусу стала позиція Росії, яка членом організації не є, але, будучи учасником домовленостей про скорочення видобутку у рамках ОПЕК+, виступила за пролонгацію квот.

Угода про скорочення видобутку в рамках ОПЕК+, яка працювала з початку 2019 року, закінчилася 30 червня. Обговорення її майбутнього почалося ще в березні, але консенсусу не вдавалося досягти, бо Росія зберігала мовчання щодо можливості продовження. Думка РФ стало відомою тільки за день до зустрічі.

Заява про необхідність продовження домовленостей зробив російський лідер Володимир Путін на саміті G20 в Осаці 29 червня. Після переговорів з наслідним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Сальманом Аль Саудом на полях "двадцятки" він озвучив і кращий термін продовження (від шести до дев'яти місяців) і обсяги (збереження колишніх квот).

Пізніше у Відні з'ясувалося, що позицію Москви і Ер-Ріяда про необхідність продовження квот підтримують більшість з 24 країн-учасниць.

Нагадаємо, ціни на нафту в 2019 році будуть нижчими за прогнозовані раніше.

"Ціни на нафту в 2019 році будуть нижчими за прогнозовані раніше через менш динамічного, ніж очікувалося, зростання світової економіки і збільшення нафтовидобутку в країнах, що не входять в ОПЕК. До того ж всі очікування перевершили обсяги нафтовидобутку в США", - відзначили в ООН, посилаючись на дані Світового банку.

Згідно із прогнозом Організації, середня ціна на сиру нафту, за прогнозами, складе 66 дол. за барель в 2019 році і 65 дол. за барель в 2020 році.

Денис Масліков

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237121.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua