Грузинські літаки востаннє злітали в Росію

08 июл, 17:30

Грузинські авіакомпанії Georgian Airways і MyWay Airlines в неділю виконали останні рейси в Росію напередодні вступу в силу тимчасової заборони на польоти між двома країнами. Про це інформує ТАСС, передає УНН.

“Літак MyWay Airlines здійснив рейс з Тбілісі до Москви, а борт Georgian Airways — в Санкт-Петербург. До виконання останніх рейсів з Грузії в Росію готуються російські авіакомпанії “Уральські авіалінії”, “Перемога” та “Аерофлот”, — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 21 червня, після масових протестів в Тбілісі, президент Росії Володимир Путін тимчасово заборонив російським авіакомпаніям польоти в Грузію з початку липня, не уточнивши, до якого числа буде діяти заборона.

Як повідомляв УНН, у другій половині червня, перед будівлею парламенту пройшли акції протесту після того, як російський депутат Сергій Гаврилов звернувся до парламентарів з крісла спікера російською мовою. Це викликало обурення серед багатьох грузин.

Поліція використовувала сльозогінний газ і гумові кулі, щоб не допустити штурму парламенту. Сотні людей були поранені, деякі серйозно, включаючи втрату очей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ведучий грузинського телеканалу обклав Путіна російським матом, а прем’єр Грузії назвав це провокацією

Мотивуючи свої дії “антиросійськими закликами” під час протестних рухів у Грузії, РФ призупинила авіарейси до країни і заявила, що посилює контроль над імпортом грузинських вин. Попри це, протестуючі заявили, що продовжуватимуть мітинг, поки міністр внутрішніх справ не піде у відставку.

Ілля Нежигай

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237249.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua