Річне зростання цін на будівельні роботи становить понад 7%

09 июл, 16:30

Зростання цін на будівельно-монтажні роботи у травні 2019 року до відповідного місяця попереднього року становить 7,3%. Про це УНН повідомляє з посиланням на інформацію Державної служби статистики України.

Роботи зі зведення будівель з травня минулого року подорожчали на 7,8%. Водночас ціна на будівельно-монтажні роботи зі зведення саме житлових будівель зросла на 9,2%.

Як повідомляв УНН, ціни на житло ростуть, і це пов'язано з цілою низкою факторів. Як розповіли в прес-службі найбільшого столичного забудовника ХК "Київміськбуд", дорожчають будівельно-монтажні роботи (з початку року подорожчання становило майже 15%), дорожчають будматеріали. Також підвищується зарплата будівельників. Окрім того, на вартість "квадрата" впливає вартість землі, прокладка і підключення до мереж, проектні та супутні їм роботи.

Окрім того, постійно зростаючий попит провокує зростання ринкових цін на столичному ринку житла. У компанії наводять дані, за різними оцінками, до моменту введення столичного об'єкта будівництва в експлуатацію, як правило, розпродані до 90% квартир.

"Хоча, звичайно ж, багато що залежить від забудовника, від розташування житлового комплексу та його характеристик. Але для більшості київських новобудов - це абсолютно нормальний показник", - пояснили в прес-службі.

Оскільки інших варіантів, куди можна надійно вкласти гроші в Україні, практично немає, столичний ринок житла і є тією самою ефективною і мало не єдиною можливістю громадян.

Петро Івасюк

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237283.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua