У Великій Британії готуються до боротьби з АЧС

09 июл, 18:00

Міністерство навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства Великої Британії (Defra) активізує зусилля у боротьбі із запобігання африканської чуми свиней (АЧС), передає УНН з посиланням на fwi.co.uk.

Зокрема, мова йде про старт масштабної кампанії, спрямованої на підвищення обізнаності британських громадян про захворювання. Так, в британських аеропортах і портах були розвішені плакати, які інформують про можливість проникнення АЧС в країну через заражені продукти.

Більш того, з метою розширення масштабів вилучення нелегально імпортованих м'ясних продуктів міністерство приступило до співпраці з прикордонними силами.

"Торгівля живими свинями, кабанами або м'ясними продуктами з третіх країн, які вразила АЧС, у Великій Британії заборонена", - говорять в Defra.

Відзначимо, що в Україні продовжують фіксувати нові спалахи АЧС. У минулому році контролери заявили про 145 випадків хвороби, виявлених в різних регіонах країни, в цьому році їх уже більше 20.

Епідемія завдає колосальних збитків українським свинарям.

При цьому, за даними "Центру підвищення ефективності в тваринництві", за сім років власники господарств отримали менше 1% від належних грошових компенсацій.

З метою мінімізації збитків фермерів від АЧС тваринники вимагають від КМУ знизити або тимчасово скасувати податки для свинарів.

А депутат Сергій Тригубенко вважає за необхідне відновлення практики страхування від АЧС в Україні.

В Мінагро з політиком згодні, однак поки так і не змогли запропонувати робочий механізм страхування фермерств від ризику епідемії.

Ірина Макаренко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237286.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua