Майже на 26% збільшились надходження до місцевих бюджетів від власників нерухомості Донеччини

10 июл, 14:24

За перше півріччя 2019 року місцеві бюджети Донецької області отримали 46,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, що на 25,8% перевищує надходження минулого року.
Більше третини від усіх надходжень податку на нерухоме майно по Донецькій області забезпечили платники м.Маріуполя – їх цьогорічний внесок вже склав більш, ніж 17 млн гривень.
За шість місяців 2019 року юридичні особи вже сплатили 33,5 млн грн, в тому числі 12,2 млн грн надійшло від платників-юридичних осіб м. Маріуполя.
Що стосується фізичних осіб – власників нерухомості, то за січень-червень поточного року вони перерахували податку на нерухоме майно в 1,5 раза більше, ніж за відповідний період минулого року, сплативши 13,1 млн гривень.
Платниками цього податку є всі власники приватної та комерційної нерухомості, незалежно від того, є вони резидентами чи ні. Оподаткуванню підлягають всі квартири площею більше 60 кв.м, приватні будинки – понад 120 кв.м, і якщо у власності і те, і інше – 180 кв.метрів. Разом з тим, податок сплачується лише за ту площу, яка перевищує пільгову. Ставки та пільги з податку встановлюються органами місцевого самоврядування.
Нагадуємо, що податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, підлягає сплаті протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237327.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua