Митники України та Білорусі взаємодіятимуть у боротьбі з митними правопорушеннями при переміщенні товарів повітряним транспортом

12 июл, 14:49

Протокол між Державною фіскальною службою України та Державним митним комітетом Республіки Білорусь про взаємодію у сфері боротьби з митними правопорушеннями, пов’язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом, підписали в.о. Голови ДФС Олександр Власов та Голова Державного митного комітету Республіки Білорусь Юрій Сенько.
За словами в. о. Голови ДФС, цей документ, підписаний у рамах робочого візиту до м. Брюссель (Королівство Бельгія), сприятиме підвищенню ефективності співпраці у сфері обміну інформацією про можливі порушення на каналі авіаційних перевезень.
«Ми очікуємо активізації взаємодії правоохоронних підрозділів двох країн з метою боротьби з митними правопорушеннями, пов’язаними з переміщенням товарів повітряним транспортом через державні кордони України та Республіки Білорусь», - підкреслив Олександр Власов.
Він також зазначив, що протидія митним правопорушенням, зокрема, незаконному переміщення тютюнових виробів, залишається одним з пріоритетів у взаємодії між митними органами України та Республіки Білорусь.
Загалом з початку 2019 року на українсько-білоруській ділянці кордону попереджено 1 160 фактів порушення митних правил на суму 32,3 млн грн.  З незаконного обігу вилучено товарів вартістю 7,7 млн грн, а саме:
- промислових товарів, сировини, матеріалів – вартістю 0,8 млн грн;
- транспортних засобів – вартістю 1,5 млн грн;
- готівкових валютних коштів – еквівалент 1,7 млн грн;
- продовольчих товарів і сільськогосподарської продукції – на 3,7 млн грн, з яких тютюнових виробів – 3,1 млн шт.
У рамках перевірки законності експортно-імпортнім операцій до митних органів Республіки Білорусь з початку 2019 року направлено 35 запитів про надання взаємної адміністративної допомоги.
Від митних органів Республіки Білорусь отримано майже 100 звернень про надання допомоги у проведенні перевірок та розслідувань, на які митницями ДФС надано відповіді.
Серед порушень, які виявляються на українсько-білоруській ділянці кордону здебільшого фіксуються факти надання неправдивої інформації про кількість переміщуваних товарів, у т.ч. тих, які прямують транзитом з Турецької Республіки, а також надання підроблених документів.
(Інформація прес-служби ДФС України).


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237388.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua