Затверджено форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами

12 июл, 14:59

Нікопольське управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області доводить до відома, що 01.07.2019 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 08.05.2019 № 188 «Про затвердження форми заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними, та Порядку її заповнення» (зареєстрований у Міністерстві юстиції 05.06.2019 за   № 579/33550) (далі – Наказ № 188), яким затверджено:
► форму заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – заявка);
► Порядок заповнення заявки на переміщення пального або спирту етилового транспортними засобами, що не є акцизними складами пересувними (далі – Порядок).
Так, такі заявки складають суб’єкти господарювання, які не є розпорядниками акцизних складів та здійснюють переміщення на митній території України власного пального або спирту етилового для потреб власного споживання чи промислової переробки.
Складаються та надсилаються заявки до контролюючого органу в електронній формі з урахуванням вимог законодавства з питань документування управлінської діяльності. Заявка заповнюється державною мовою.
Заявка складається щодо кожної операції з переміщення пального або спирту етилового із зазначенням кількох транспортних засобів (у разі потреби).
У заявці передбачено зазначати:
◄ транспортний засіб;
◄ розташування пункту навантаження/розвантаження;
◄ код товару/опис пального або спирту етилового згідно з УКТ ЗЕД;
◄ дату початку/закінчення періоду транспортування.
Порядок складається з двох розділів:
● розділу І «Загальні положення», в якому зазначені вимоги до юридичних та фізичних осіб, які мають складати заявку, вказано реквізити, які вони мають заповнити, особливості підписання та передачі заявки до контролюючого органу.
● розділу ІІ «Складання Заявки та порядок її заповнення», в якому зазначені особливості заповнення окремих граф заявки.
Звертаємо увагу, що період переміщення пального/спирту етилового не може перевищувати 30 календарних днів.
Наказ № 188 опубліковано у бюлетені «Офіційний вісник України» від 27.06.2019 № 49.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237400.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua