Операція «Курорт»: на Азовському узбережжі за безліцензійну діяльність вилучено ТМЦ на пів мільйона гривень

16 июл, 09:06

У розпал курортного сезону 2019 року спільними діями працівників підрозділів контролю за обігом і оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Донецькій області та співробітниками спецпідрозділу податкової міліції ГУ ДФС у Донецькій області, які включені до складу Об’єднаних сил, щоденно проводяться заходи щодо виявлення безліцензійної діяльності суб’єктів господарювання у місцях масового відпочинку громадян на Донеччині.
Так, за результатами проведених заходів виявлено 11 фактів реалізації алкогольних напоїв без наявних відповідних ліцензій, з незаконного обігу вилучено алкогольну продукцію у кількості 3,4 тис. пляшок орієнтовною вартістю 206 тис. грн, а також обладнання на суму 348,7 тис. гривень. Загальна сума вилучених ТМЦ складає 554,7 тис. гривень. На всіх порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.1 ст.164 КУаАП.
Крім того, у липні поточного року за результатами проведених профілактичних заходів управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДФС у Донецькій області відповідальні платники отримали 31 ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями.
Податкова служба Донеччини нагадує, що вартість ліцензії у сільській місцевості на квартал становить всього 125 грн проти 2000 грн на території міст, а штрафна санкція за безліцензійну торгівлю нараховується у розмірі 17 тис. гривень. Варто замислитися, навіщо ризикувати, здійснюючи торгівлю без ліцензії, і як наслідок, платити величезний штраф.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237470.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua