Донеччина: 40 матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень передано до правоохоронних органів з початку 2019 року

16 июл, 14:57

У січні-червні поточного року за результатами дослідження діяльності суб’єктів господарювання Донеччини управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у Донецькій області підготовлено та передано до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним кодексом України 40 матеріалів, за якими сума виявлених легалізованих доходів склала 2,4 млрд грн та встановлено збитків на суму 2,8 млрд гривень.
Майже 18% від усіх виявлених правопорушень – це порушення у сфері державних закупівель. Так, з початку року управлінням вже складено 7 матеріалів щодо порушень в цій сфері, всі матеріали було приєднано до кримінальних проваджень.
В результаті розгляду всіх переданих матеріалів з ознаками кримінальних правопорушень, що були спрямовані до правоохоронних органів, 35 матеріалів  вже приєднано до кримінальних проваджень. Крім того, порушено і обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 13 кримінальних правопорушень, з них 2 – у сфері державних закупівель.
Протягом І півріччя 2019 року в рамках кримінальних проваджень, порушених за матеріалами управління, відшкодовано збитків бюджету на суму 23,4 млн грн, вилучено грошових коштів – на 3,1 млн грн, сплачено порушниками до відкриття кримінального провадження – 189,0 тис. гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237503.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua