Результати роботи уповноважених підрозділів (осіб) з питань запобігання та виявлення корупції органів ДФС за 7 місяців 2019 року

29 июл, 14:47

Департаментом з питань запобігання та виявлення корупції у 2019 році виявлено 549 фактів вчинення правопорушень, пов’язаних з корупцією, скоєних 538 працівниками органів ДФС. Про всі виявлені факти повідомлено Національне агентство з питань запобігання корупції для вжиття заходів реагування у межах компетенції.
Вжито заходів щодо врегулювання конфлікту інтересів у діяльності 334 працівників органів ДФС.
Крім того, у поточному році уповноваженими підрозділами вжито заходів щодо упередження чотирьох спроб «підкупу» службових осіб ДФС за сприяння у безперешкодному переміщенні товарів та транспортних засобів через державний кордон України. Отримані заяви службових осіб про намагання вчинити «підкуп» скеровано до уповноважених правоохоронних органів. За результатами їх розгляду розпочато 4 кримінальні провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого статтею 369 КК України (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).
У напрямі організаційної та роз’яснювальної роботи із запобігання, виявлення і протидії корупції у кожному територіальному органі та структурних підрозділах проведено більше 100 антикорупційних навчань.
Особливу увагу приділено працівникам ДФС зі стажем роботи менше одного року. З ними проведено додаткові навчальні заходи з питань запобігання корупції, за результатами яких проведено оцінку рівня знань працівників.
Забезпечено проведення обговорень практичних аспектів антикорупційної діяльності та шляхи вирішення конкретних проблемних ситуацій, зокрема:
на нарадах з керівним складом структурних підрозділів апарату ДФС та її територіальних органів – 750;
на лекційних заняттях – 1202 ;
у ході індивідуальних профілактичних бесід – 3790;
шляхом наглядної профілактичної агітації  (виступи в засобах масової інформації) – 417.
Розроблено та впроваджено в дію наказом ДФС від 03.04.2019 № 257 нові Правила етичної поведінки в органах ДФС, а наказом ДФС від 18.06.2019 № 475 Методичні рекомендації з питань організації роботи з повідомленнями про корупцію, внесеними викривачами.
Департаментом проводиться робота з розробки Антикорупційної програми ДФС на 2019-2021 роки.
У 2019 році ДФС створено Комісію з оцінки корупційних ризиків до якої увійшли представники 5 громадських організацій, експерти з питань боротьби з корупцією Консультативної місії Європейського Союзу в України, науковці та 39 працівників ДФС з кожного напряму роботи.
За результатами роботи Комісії виявлено (ідентифіковано) 124 корупційні ризики. На разі розробляються заходи щодо їх усунення.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/237774.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua