Право на податкову знижку

21 авг, 14:23

Головний державний ревізор - інспектор відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Нікопольського управління ГУ ДФС у Дніпропетровській області Марина Комлик інформує, в яких випадках можливо скористатися податковою знижкою.
Порядок застосування податкової знижки передбачений ст.166  Податкового кодексу України (далі ПКУ).
Відповідно до п.п.166.4.2 ст.166  ПКУ загальна  сума податкової знижки, нарахована  платнику податку у звітному році, не може перевищувати  суми річного загального оподатковуваного доходу платника  податку, нарахованого  як заробітна плата.
Заробітна плата – це основна та додаткова заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, які виплачуються  (надаються) платнику у зв’язку  з відносинами трудового  найму.
Отже,  фізична  особа – підприємець, яка є найманою особою,  може скористатися правом  на податкову знижку, виключно до доходів, одержаних протягом  року у вигляді заробітної плати.
Щодо доходів від підприємницької діяльності право на податкову знижку не застосовується.
Як повідомила  Марина Комлик за результатами проведеної роботи станом на 01.08.2019 року громадянами, які отримали доходи у 2018 році надано 3394 декларації про майновий стан та доходи, з них -1092 громадянина, які скористалися правом на податкову знижку. До повернення підлягаї 2158,4 тис. грн.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238249.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua