За результатами контрольно-перевірочних заходів недобросовісними роботодавцями сплачено майже 30 млн гривень

21 авг, 15:05

У податковій службі Донеччини триває робота з виконання заходів з детінізації сфери зайнятості населення. За січень-липень 2019 року офіційну працю та заробітну плату отримали більше 12 тисяч громадян.
Слід зазначити, що після офіційного працевлаштування громадяни стали більш соціально захищеними та набули права на отримання соціальних виплат у разі втрати працездатності, а також на пенсійне забезпечення в майбутньому.
За результатами контрольно-перевірочних заходів з початку 2019 року недобросовісними роботодавцями до бюджетів та спецфондів вже сплачено майже 30 млн гривень.
За 7 місяців поточного року до державної реєстрації суб’єктами підприємницької діяльності залучено 3,6 тис. фізичних осіб, якими додатково сплачено до бюджету 5,6 млн грн податків та зборів.
Не припиняється робота податківців і у напрямку контролю за дотриманням платниками податків чинного законодавства про оплату праці. За результатами проведених зустрічей з керівниками підприємств Донецької області 1 228 підприємств підвищили рівень виплати заробітної плати вище за мінімальну (з 01.01.2019 – 4173 гривні). Як наслідок, до бюджету додатково надійшло 6,7 млн грн податку на доходи фізичних осіб та єдиного внеску.
Шановні працедавці! Податкова служба Донеччини закликає не ігнорувати гарантований рівень мінімальної заробітної плати при нарахуванні та виплаті заробітної плати найманим працівникам. Пам’ятайте, що недотримання чинного законодавства з оплати праці  - це не тільки можливість наразитись на значні суми штрафних санкцій, але й, перш за все, зневага до найманого працівника та його прав, що охороняються державою.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238267.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua