Внесок Донецької митниці ДФС до бюджету країни за сім місяців поточного року склав майже 3,6 млрд гривень

03 сен, 08:58

У січні-липні 2019 року від Донецької митниці ДФС до Державного бюджету України спрямовано 3 млрд 573 млн грн митних платежів, в тому числі у розрізі податків: податок на додану вартість - близько 3 млрд 362 млн грн; ввізне мито - понад 185 млн грн; акцизний податок - майже 16 млн гривень.
Окремо у липні поточного року від митників Донеччини до казни держави надійшло більше 329 млн грн митних надходжень.
Традиційно, основу переліку бюджетоформуючих підприємств Донецького регіону становлять підприємства металургійної, вугільної і машинобудівної галузей. При цьому, вісім підприємств Донецького регіону відповідно Угоди про асоціацію між Україною з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами з іншої сторони, вже отримали статус уповноваженого (схваленого) експортера. Зазначений статус надає змогу українським експортерам отримувати тарифні преференції без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1. Такі суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності самостійно визначають та декларують походження товарів на комерційних документах, що дозволяє прискорити процедуру експорту товарів.
Разом з цим, в рамках зазначеної Угоди, у січні – липні 2019 року в Донецькій митниці ДФС видано 1 541 сертифікат з перевезення товару форми EUR.1. Найбільша їх кількість видана на товари, які експортовані до наступних країн Євросоюзу: Польща, Румунія, Німеччина, Італія, Словенія та Болгарія.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238507.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua