Представники ДФС взяли участь у V Податковому форумі

12 сен, 12:03

Актуальні питання формування і реалізації податкової політики представниками держави, бізнесу, громадського сектору та експертами обговорювалися під час V Податкового форуму у м. Одеса.

Учасниками форуму стали урядовці, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, бізнесу, дипломатичних установ, міжнародних фінансових інституцій, наукових установ та закордонні експерти у сфері оподаткування.

Під час першої панельної дискусії «Пріоритети податкової політики – забезпечення економічного зростання, фіскальна консолідація чи євроінтеграція?» директор Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва ДФС Анатолій Александров розповів про нові підходи податкових і митних органів у взаємодії з платниками податків з урахуванням міжнародної практики.

Зокрема, він наголосив, що в умовах накопиченого багаторічного негативного ставлення до податкових органів сьогодні новостворена ДПС не може не еволюціонувати. Докорінна зміна підходів до реалізації всіх робочих процесів стає не лише вимогою часу, а й обґрунтована рекомендаціями міжнародної спільноти, плідна співпраця з якою встановлена протягом двох останніх років роботи ДФС. 

«Дуже важливо відповідально й фахово підійти до переосмислення завдань, місії та бачення оновленого податкового відомства, взявши за пріоритет розвиток кадрового потенціалу, напрацювання партнерських відносин з платниками податків, актуалізацію законодавчої бази у сфері оподаткування, сприйняття та впровадження кращих міжнародних практик з виконання податкових зобов’язань. Це і є нашою головною метою під час напрацювання спільних підходів в умовах реорганізаційних змін для досягнення успішних результатів у найкоротший термін», - підкреслив Анатолій Александров.

Активну участь в інших панельних дискусіях взяли провідні наукові співробітники Науково-дослідного інституту фіскальної політики Університету ДФС України. Зокрема, Тетяна Кощук виступила із доповіддю під час проведення панельної дискусії на тему «Оподаткування інновацій – баланс інтересів держави і бізнесу».

Актуальними питаннями, які обговорювалися під час проведення панельних дискусій і стали основою напрацьованих за результатами проведення форуму рекомендацій, були пріоритети податкової політики в сучасних умовах, механізми розширеної взаємодії фіскальних органів із платниками податків та ініціювання відповідних законодавчих змін.

Прес-служба Державної фіскальної служби

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238647.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua