Обговорення Проекту Європейського союзу «Право – Justice»

12 сен, 12:03

За ініціативою міжнародної експертної місії Проекту Європейського Союзу «Право – Justice» під головуванням Олексія Савчука – координатора регіональної ради реформ у сфері правосуддя Дніпропетровської області на базі Дніпропетровської обласної державної адміністрації (далі - облдержадміністрація) відбулася зустріч з представниками Дніпропетровської митниці ДФС (далі – митниця ДФС) та юридичних підрозділів облдержадміністрації.

У заході прийняли участь представники моніторингової місії Проекту Європейського Союзу «Право-Justice»; в.о. начальника митниці ДФС - Сергій Сличко, заступник керівника юридичного підрозділу митниці ДФС – Тетяна Дерець та заступник начальника управління – начальник відділу позовної роботи та кодифікації юридичного департаменту облдержадміністрації – Ангеліна Шестак.

Координатор регіональної ради реформ у сфері правосуддя Дніпропетровської області, створеної за ініціативою Проекту Європейського Союзу «Право – Justice» Олексій Савчук акцентував увагу на важливості обговорюваних питань та запросив до тісної співпраці учасників зустрічі.

Під час зустрічі порушенні питання розумності строків розгляду справ у судах, наявності затягування процесу розгляду справ та їх причини, позитивні та негативні аспекти застосування спрощеного позовного провадження, межі судового втручання в дискреційні повноваження суб’єктів владних повноважень з обговоренням конкретних ситуацій. Окремо зазначено про проблеми, які виникають у суб’єкта владних повноважень, та пов’язаних з термінами апеляційного оскарження судових рішень, що обчислюються з дати виготовлення повного тексту судового рішення, а також розміром судового збору.

В процесі обговорення активну участь приймала Голова Європейської асоціації адміністративних суддів Едіт Целлер (Австрія)

Зустріч була продуктивною для  всіх її учасників.

 


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238648.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua