Уряд Німеччини: Україні надана допомога майже на 1,4 млрд євро

26 сен, 17:00

Німеччина з початку конфлікту на сході України надала країні фінансову допомогу майже на 1,4 млрд євро. Зокрема, лише на співпрацю в галузі розвитку з 2014 року було направлено 544 млн євро, повідомляє агентство Spiegel в четвер, 26 вересня, з посиланням на дані уряду ФРН, пише УНН.

Крім того, Німеччина поставила Україні гуманітарну допомогу на суму 110 млн євро, а також надала кредити в сукупному розмірі 500 млн євро. Ще 25 млн євро були витрачені на заходи щодо стабілізації ситуації, в тому числі моніторинг конфлікту. ФРН — третій за величиною донор України після Євросоюзу і США, випливає з оновлених даних Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР).

Президент США Дональд Трамп 25 вересня закликав ряд країн ЄС, в тому числі Німеччину і Францію, збільшити розмір їх допомоги Україні. Трамп критикував Берлін ще два місяці тому, під час телефонної розмови зі своїм українським колегою Володимиром Зеленським. Так, канцлер ФРН Ангела Меркель згадує Україну в розмовах з Трампом, але “нічого не робить”, йдеться в оприлюдненій стенограмі їх липневої бесіди.

Як писав УНН, німецькі ЗМІ відреагували на розшифровку розмови між президентами США та України Дональдом Трампом та Володимиром Зеленським та відзначили репліки, де висловлювалася критика у сторону німецького канцлера Ангели Меркель.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238971.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua