З початку року туристи збагатили Донеччину на понад 1,8 млн гривень

27 сен, 08:54

Цьогорічний курортний сезон на Донеччині приніс до місцевих бюджетів регіону 1,8 млн грн туристичного збору. Це більше, ніж удвічі перевищує торішні показники.
Варто зазначити, що у розрізі районів лідером у наповненні місцевих бюджетів вказаним збором з початку року є Мангушський район, морське узбережжя Азовського моря якого принесло до місцевої казни 545 тис. грн, мальовничі краєвиди Слов’янського та Лиманського районів – 508,6 тис. грн та м. Краматорськ – 287,9 тис. гривень.
Зауважимо, що чинним законодавством чітко визначене коло платників туристичного збору та його граничний розмір. Платниками туристичного збору, як встановлено ст.268 Податкового кодексу, є громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, котрі прибувають на територію адміністративно-територіальної одиниці, на якій діє рішення сільської, селищної та міської ради про встановлення туристичного збору, та отримують послуги з тимчасового проживання. Ставка туристичного збору встановлюється місцевими органами влади у розмірі до 0,5 відсотка – для внутрішнього туризму та до 5 відсотків – для в’їзного туризму від розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року, для однієї особи за одну добу тимчасового розміщення.
Донеччина має багато цікавих містечок для туристів і є привабливим регіоном для інвесторів. Податківці Донеччини переконані, що збільшення потоку туристів, які відвідують наш регіон та сплачують туристичний збір, сприяє й розвитку бізнесу місцевих суб’єктів господарювання. Адже, оплачуючи різні товари чи послуги, турист робить свою інвестицію у бізнес нашого регіону й наповнення бюджету.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/238990.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua