Сергій Верланов: податкові надходження зростають завдяки сумлінності бізнесу та ефективному адмініструванню

16 окт, 08:54

Результати надходжень до бюджету у січні – вересні 2019 року та базис, який має податкова служба на сьогодні, надають впевненість у забезпеченні виконання запланованих показників надходжень до бюджету до кінця року. Про це повідомив Голова Державної податкової служби України Сергій Верланов під час апаратної наради з керівниками структурних підрозділів та територіальних органів ДПС.
Так, до загального фонду державного бюджету за 9 місяців поточного року зібрано 448,6 млрд. грн. Це на 1 млрд грн перевищує заплановані показники та на 65,1 млрд грн перевищує показники січня – вересня минулого року.
«З точки зору макроекономіки ритмічність податкових надходжень адекватна темпам зростання національної економіки. Надходження до бюджету зростають без тиску на платників, зріст органічний», - підкреслив Сергій Верланов.
Очільник ДПС наголосив, що при плануванні роботи на IV квартал враховуються всі можливі фактори, які впливають на виконання планових завдань відповідно до специфіки кожного регіону.
«Останні три місяці року ми маємо спланувати так, щоб виконати всі індикативи. Це складне і амбітне завдання, яке покаже нашу спроможність,  нову якість роботи служби та ефективне планування. При цьому ми маємо уникнути податкового тиску на платників податків», ¬¬– зазначив Сергій Верланов.
На думку очільника податкової, основну увагу необхідно сконцентрувати на аналітиці та упередженні можливих зловживань і ухилень від сплати податків.
Зокрема, буде проаналізована фінансово-господарська діяльність підприємств, які декларують збитки та разом з тим отримують бюджетне відшкодування ПДВ, формують податковий кредит на рівні податкового зобов’язання та маніпулюють звітністю.
Голова ДПС підкреслив, що виконання завдань із забезпечення надходжень на IV квартал є реальним.
«Завдання на четвертий квартал я бачу виконуваним, важким, напруженим, але виконуваним. Маємо показати, що таке справжня аналітична робота і що таке робота з ризиковими платниками», - резюмував Сергій Верланов.
Так, у ІV кварталі 2019 року ДПС має забезпечити надходження в розмірі 123,2 млрд грн, що на 17,6% більше, ніж в жовтні-грудні 2018 року.
Прес-служба Державної фіскальної служби України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239400.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua