Євпропейські партнери виділили Україні 800 млн євро на судову реформу - Верещук

16 окт, 16:30

Європейські партнери з 2014 року виділили на судову реформу в Україні 800 млн євро. Про це заявила представник уряду в парламенті Ірина Верещук в кулуарах ВР, передає кореспондент УНН.

"Розумію, що наші європейські партнери, які з 2014 року вклали сотні мільйонів євро в проведення судової реформи, напевно захочуть запитати в чому ж була ця реформа, якщо ви сьогодні так кардинально змінюєте кількісний склад, підходи до конкурсних комісій. Тут питання і до партнерів, і до тих, хто використовував ці гроші. Якщо я не помиляюся, це 800 млн євро на судову реформу", - сказала Верещук.

За її словами, якби ефект від судової реформи був помітний за минулі роки, то сьогодні б не розглядали законопроект щодо скорочення суддів Верховного Суду України.

"З іншої сторони ми розуміємо, що не приймати законопроекти, які будуть вмонтовані в реформування судової системи, це ще гірший вихід, адже нереформована система і ми всі страждаємо", - сказала Верещук.

За її словами, сьогодні Рада продовжить розгляд правок до законопроекту №1008 і надіється його прийняти.

Нагадаємо, Верховна Рада України сьогодні на пленарному засіданні продовжить розгляд проекту закону № 1008, який передбачає значне скорочення кількості суддів Верховного суду.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239425.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua