Донеччина: майже на 10 млн грн встановлені порушення у сфері торгівлі підакцизними товарами

22 окт, 15:03

Запобігання та виявлення несумлінних суб’єктів господарювання, які здійснюють продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів без відповідних ліцензій, боротьба з «наливайками» є пріоритетним напрямком діяльності підрозділу контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби Донеччини.   
Так, за 9 місяців 2019 року ним проведено 303 фактичні перевірки та встановлені порушення ЗУ від 19.12.1995 №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» на суму 9,6 млн гривень. Це майже утричі більше, ніж у минулому році.
Тільки у вересні поточного року працівниками підрозділу проведено 32 фактичні перевірки, сума застосованих штрафних фінансових санкцій складає 613,3 тис. гривень. У тому числі:
за продаж підакцизних товарів без відповідних ліцензій до 10 суб’єктів господарювання були застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 187,0 тис. гривень;
за продаж алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці без отримання статусу суб’єктів господарювання громадського харчування до 14 суб’єктів господарювання застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 95,2 тис. гривень;
за інші порушення ЗУ №481 до 8 суб’єктів господарювання були застосовані штрафні (фінансові) санкції у розмірі 331,1 тис. гривень.
Крім того, у вересні податківцями було здійснено 63 спільні профілактичні заходи по виявленню так званих «наливайок», за результатами яких 3 суб’єкта господарювання припинили свою незаконну господарську діяльність.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239550.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua