Збільшення обов’язкового платежу за комуналку до 20% застосують з 1 травня – Мінсоцполітики

23 окт, 17:00

Зміна відсотку платежу з 15% до 20% у формулі призначення субсидій вступить у дію з 1 травня 2020 року і не торкнеться цього опалювального сезону. Про це повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики, передає УНН.

“Пункт про збільшення субсидій вступає в дію з 1 травня 2020 року і не має жодного відношення до нинішнього опалювального сезону”, — наголосили в Мінсоцполітики.

При цьому у відомстві уточнили, що субсидії в цьому опалювальному сезоні не будуть зменшені. У бюджеті на 2020 рік міністерство заклало на це 47 628,6 млн грн, чого буде цілком достатньо для допомоги в оплаті комуналки тим, хто її потребує. Крім того, відповідне рішення Кабміну не змінило принципу розрахунку субсидій, який полягає в тому, що чим менші доходи домогосподарства, тим менша обов’язкова частка плати за комуналку, а отже, більший розмір субсидії.

“Цей крок спрямований на посилення адресності та не вплине на найменш заможні категорії одержувачів субсидій”, — прокоментували в Мінсоцполітики рішення уряду.

У відомстві також наголосили, що зміна відсотка матиме наслідки для одержувачів з найвищими доходами, оскільки їх розмір субсидії зменшиться, а вивільнені кошти будуть направлені на розширення програми допомоги малозабезпеченим сім’ям, які мають доходи менше прожиткового мінімуму.

Нагадаємо, у неділю 20 жовтня Кабінет Міністрів України прийняв Постанову про спрощення умов призначення субсидій, у якій, серед іншого, закладено зміну відсотку платежу у формулі призначення субсидій: з 15% до 20%.

Крім того, Кабінет міністрів під час свого сьогоднішнього засідання ухвалив зміну порядку призначення житлових субсидій окремим категоріям отримувачів.

Марія Мамаєва

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239568.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua