#KyivNotKiev: аеропорт у Лісабоні почав правильно писати назву столиці України

30 окт, 17:30

Аеропорт португальської столиці Лісабона змінив написання назви української столиці відповідно до національного стандарту — Kyiv, пише УНН з посиланням на Twitter української дипломатичної місії у Португалії.

“Португалія приєдналася до міжнародної кампанії #CorrectUA. Аеропорт Лісабона почав писати назву столиці України згідно з правильною вимовою цього міста українською мовою: Kyiv (замість Kiev)”, — йдеться в повідомленні дипломатичної місії.

Варто також додати, що другий по завантаженості аеропорт Великої Британії Гатвік виправив написання української столиці: з Kiev на Kyiv.

Окрім того, Міжнародна асоціація повітряного транспорту почала використовувати коректну назву української столиці: Kyiv, а не Kiev.

Наразі, вже понад 55 міжнародних аеропортів використовують коректне написання столиці України. Про це писав УНН із посиланням на офіційний інформаційний канал Міністерства закордонних справ України у Telegram. “Маємо 55 міжнародних аеропортів у світі, що використовують коректну назву нашої столиці”, — йшлося у повідомленні.

Олексій Супрун

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239727.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua