Порушники у сфері готівкових розрахунків сплатили до бюджету 2 мільйона гривень

01 ноя, 15:50

Розрахунки з використанням РРО зараз зазнають чималих змін з боку законодавства. Й не востаннє це стосується введення нових експериментальних підходів до спрощення реєстрації таких розрахунків та використання електронних гаджетів в якості новітніх касових апаратів.
 Тому контроль за суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки в готівковій та безготівковій формі з використанням реєстраторів розрахункових операцій, є важливим напрямком роботи підрозділів ГУ ДПС у Донецькій області.
З початку року співробітниками підрозділу фактичних перевірок, контролю за готівковими операціями управління податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування області проведено 209 фактичних перевірок, за результатами яких до бюджету надійшло 2 млн гривень.
Підприємці вже у 2020 році будуть мати альтернативу – поряд зі звичними касовими апаратами, якими сьогодні користується бізнес, також можна буде використовувати для смартфону або іншого пристрою програмне забезпечення, яке безоплатно надається та підтримується державою.
Головне управління ДПС у Донецькій області нагадує, що на офіційному вебпорталі ДПС України розміщено новий банер «Новітні РРО» (за наступним посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/novitni-rro), який містить актуальні матеріали та документи щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій і новацій у вказаній сфері. У банері також можна знайти відповіді на питання, які найбільш цікавлять бізнес та громадськість.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239790.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua