Щодо реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального, спирту етилового та акцизних складів

05 ноя, 09:11

Нікопольське управління ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що з 23.07.2019 набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 19.06.2019 № 262 (далі – Наказ № 262), яким затверджено:
- Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної,
- заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового,
а також нові форми документів, зокрема:
- заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів;
- акцизну накладну форми «П»;
- акцизну накладну форми «С»;
- розрахунок коригування акцизної накладної форми «П»;
- розрахунок коригування акцизної накладної форми «С»;
- форму заявки на поповнення (коригування) залишку пального;
- форму заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового.
Звертаємо увагу, що з липня 2019 року коло платників податків, на яких поширюється обов’язок щодо складання акцизних накладних (далі– АН), розширено.
Зокрема, згідно з абз.1 п. 231.1 Податкового кодексу України у редакції від 01.07.2019 (далі - ПКУ) платник податку при ввезенні на митну територію України пального або СПИРТУ ЕТИЛОВОГО, з якого сплачено акцизний податок, або на умовах, визначених ст. 229 ПКУ, або реалізації пального або СПИРТУ ЕТИЛОВОГО, зобов’язаний скласти в електронній формі АН за кожним кодом товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД реалізованого пального або спирту етилового та зареєструвати її в Єдиному реєстрі акцизних накладних з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи.
Довідково: Наказом № 262 визнано таким, що втратив чинність, наказ Міністерства фінансів України від 25.02.2016 № 218, яким були затверджені попередні форми заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, а також Порядок заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239838.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua