Фінансування програми Доступні ліки наступного року збільшать втричі – Гончарук

05 ноя, 16:30

У наступному році фінансування державної програми "Доступні ліки" збільшать більш ніж втричі. Про це повідомив під час презентації проекту Бюджету-2020 до другого читання Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, передає кореспондент УНН.

"Ми продовжуватимемо і нарощуватимемо фінансування програми "Доступні ліки". Особливо літнім людям, людям малозабезпеченим - дуже важливою частиною їх витрат є ліки. В наступному році ми суттєво розширимо, більш ніж втричі збільшимо цю державну програму", - сказав Гончарук.

За його словами, у державному Бюджеті-2020 передбачене фінансування на закупівлю послуг для лікування закордоном.

"Передбачена також закупівля послуг для лікування в тому числі і закордоном. Мова перш за все про трансплантацію органів. Дуже багато людей потребує такої допомоги і щорічно недоотримує від держави таку допомогу. В наступному році ми спробуємо врятувати всіх тих, кого держава може врятувати", - сказав Гончарук.

Нагадаємо, станом на квітень цього року програмою "Доступні ліки", яку запустили з квітня 2017 року, в Україні скористались близько 8 млн осіб.

Раніше УНН повідомляв, у проекті Державного бюджету на 2020 рік видатки на освіту заплановано у сумі 136,4 млрд грн, а загальні видатки на охорону здоров’я - 108 млрд грн.

Антоніна Карташева

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239857.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua