В Мінрегіоні наголосили на важливості реформи ЖКГ

06 ноя, 17:30

В Міністерстві розвитку громад та територій України відзначили, що реформа житлово-комунального господарства є однією із найважливіших, з огляду на те, що ЖКГ є однією з найменш реформованих галузей. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Мінрегіону.

"Перший заступник Міністра Дмитро Живицький, відкриваючи XV конференцію "Інституційні та технічні аспекти реформування житлово-комунального господарства – 2019" наголосив, що реформа житлово-комунального господарства насправді важлива, адже ця сфера одна з найменш реформованих галузей в державі", - йдеться у повідомленні.

Також заступник міністра зазначив, що три основні складові надання якісних житлово-комунальних послуг — це енергозбереження, піклування про довкілля і економічний фактор.

"Наразі підприємства тепло-, водопостачання та водовідведення мають 5,9 млрд грн збитків, 35,8 млрд грн боргів за спожитий газ та 5,7 млрд грн боргів за електроенергію. Ця статистика говорить про те, що в Україні досі ніхто системно не підходив до вирішення цієї ситуації. І нині нам потрібно об’єднати зусилля, і спільно вирішити питання заборгованостей, які не дають змоги підприємствам реформуватись та впроваджувати сучасні технології", — сказав Дмитро Живицький.

Також на конференції була присутня міністр розвитку громад та територій України Альона Бабак, що повідомила про те, що цього року було прийнято ряд нормативно-правових актів, направлених на удосконалення функціонування галузі ЖКГ, підвищення енергоефективності будівель, обліку енергоресурсів, а також запровадження новітніх форм та стандартів в будівництві.

Нагадаємо, цієї зими не планується підвищення ціни на електроенергію.

Дар'я Панченко

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239897.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua