Відзавтра у Києві обмежать в’їзд фур у місто під час час пік

06 ноя, 18:00

Із 7 листопада буде обмежено в’їзд вантажних автомобілів з дозволеною масою понад 4,5 тонни в межі міста Києва у години пік із 07:00 до 10:00 ранку та ввечері із 17:00 до 20:00. Впроваджувати зміни почнуть на в’їзді зі сторони Житомира, а згодом і на інших в’їздах. Про це повідомляє УНН з посиланням на КМДА.

Правовою підставою для цього є рішення Київської міською ради від 22.05.2013 № 340/9397 “Про деякі заходи щодо впорядкування руху вантажних автомобілів у м. Києві”.

“Мова йде про те, що в години пік — вечір та ранок, — ми будемо обмежувати в’їзд: тобто фури будуть паркуватися на під’їздах до Києва, щоб це не утворювало проблем для міста. Як тільки міський транспорт доїде на роботу, ми почнемо пускати фури”, — розповів начальник Управління патрульної поліції в місті Києві Юрій Зозуля.

За словами заступника директора Департаменту транспортної інфраструктури — начальника управління з паркування Дмитра Рахматулліна це рішення підвищить рівень пропускної спроможності вулиць та доріг столиці та дозволить мінімізувати рівень виникнення заторів.

“Таке рішення не лише дозволить покращити екологічну ситуацію в Києві, а й забезпечить розвантаження вулично-дорожньої мережі, створить додатковий простір для руху пасажирського транспорту, підвищить рівень пропускної спроможності вулиць та доріг столиці. Окрім того, це допоможе мінімізувати виникнення заторів, особливо з погіршенням погодних умов, а також покращити рівень регулярності пасажирських перевезень”, — зазначив він.

За добу в Київ в’їжджає до 50 тис. вантажних авто, що негативно позначається на трафіку та екології. Окрім того, більша частина транзиту проїжджає саме через київський Південний мостовий перехід, навантаження на який сьогодні у 6 разів перевищує проектне.

“До 20 тис. машин на добу мають проїжджати мостом, згідно проекту, але по факту маємо 100-110 тис. машин на добу. Міст проектувався під машини з вантажопідйомністю до 8 тонн. Зараз мостом їдуть вантажівки, які можуть перевозити від 40 тонн. Тож міст потребує частих ремонтів. Із 2016 до 2019 на капремонт деформаційних швів витрачено 26 млн грн”, — розповів радник мыського голови Максим Бахматов.

У часи, коли в’їзд для великовантажних авто буде дозволено (з 20:00 до 07:00), рухатись вони зможуть наступними дорогами:
— просп. Бажана;
— Південний мостовий перехід через р. Дніпро;
— Столичне шосе;
— вул. Академіка Заболотного;
— Площа Одеська;
— Велика кільцева дорога;
— просп. Академіка Палладіна;
— вул. Міська;
— Гостомельське шосе;
— Нова дорога;
— просп. Мінський;
— площа Тараса Шевченка;
— вул. Полярна;
— вул. Богатирська;
— площа Тульська;
— просп. Степана Бандери;
— просп. Романа Шухевича (Генерала Ватутіна);
— площа Керченська;
— вул. Братиславська;
— просп. Броварський.

Нагадаємо, на Броварському проспекті частково обмежать рух із 6 до 12 листопада через ремонт тротуару.

Валерія Гуржий

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239898.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua