Українцям назвали безплатні медпослуги наступного року

08 ноя, 16:30

Послуги спеціалізованої медичної допомоги з наступного року українці отримуватимуть безплатно лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація, або лікуючого лікаря, але є винятки. Про це повідомив голова Національної служби здоров'я України Олег Петренко, передає УНН з посиланням на прес-службу уряду.

"Послуги спеціалізованої медичної допомоги за Програмою медичних гарантій можна буде отримати безплатно лише за направленням сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким у пацієнта підписана декларація, або лікуючого лікаря. Але є винятки. Без направлення спеціалізовану медичну допомогу, відповідно до медичних показань, можна буде отримати безоплатно пацієнтам, які звернулися до акушера-гінеколога, стоматолога, психіатра, нарколога. Також без направлення безоплатно надається медична допомога при невідкладному стані", - зазначив Петренко.

Він також додав, що відповідна програма у повному обсязі запрацює з 1 квітня наступного року. За нею НСЗУ планує спрямувати 72 мільярди гривень медичним закладам у наступному році за послуги, які держава гарантуватиме пацієнту безплатно. До переліку медичних послуг увійдуть первинна, вторинна (спеціалізована), третинна (високоспеціалізована), екстрена та паліативна медична допомога, реабілітація, вагітність і пологи, а також медична допомога дітям до 16 років.

Нагадаємо, у проекті Держбюджету передбачалось, що загальні видатки на охорону здоров'я становитимуть 108 млрд грн, що на 9,8 млрд більше, ніж у 2019 році.

Марія Мамаєва

Источник: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/239952.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua