Своєчасно сплачений екологічний податок – це підтримка чистого довкілля

14 ноя, 15:41

В інформаційному агентстві «Мост-Днепр» 13 листопада 2019 року відбулася пресконференція на тему «Добровільна сплата екологічного податку – шлях до чистого довкілля».
У заході прийняла участь начальник управління комунікацій Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Манушак Осипова.
«На сьогодні питання стану довкілля Дніпропетровщини є надзвичайно актуальним та турбує кожного мешканця регіону.
Важливим компенсатором негативного впливу на природу небезпечних факторів, які виникають у процесі господарської діяльності платників, є екологічний податок», – зазначила Манушак Осипова.
Вона нагадала, хто саме є платниками екологічного податку та повідомила, що станом на 01.11.2019 у Дніпропетровській області екологічний податок сплачує 3 430 суб’єктів господарювання, якими забезпечено надходження до бюджетів понад 650 мільйонів гривень податку. Це майже на 147 мільйонів гривень, або на 30 відсотків, більше ніж за 10 місяців минулого року.
Манушак Осипова звернула увагу, що граничний термін подання декларації екологічного податку за 3-й квартал поточного року минув 11.11.2019, а граничний строк сплати податку спливає 19.11.2019.
«Своєчасно сплачений екологічний податок – це значний внесок у фінансування охорони природи. Тому, усі суб’єкти господарювання повинні відповідально ставитися до виконання взятих на себе зобов’язань у природоохоронній сфері», – акцентувала начальник управління комунікацій Головного управління ДПС у Дніпропетровській.
Сумлінна сплата екоподатку усіма суб’єктами господарювання, які забруднюють довкілля, – це умови стійкого економічного та соціального розвитку, як Дніпропетровського регіону, так і країни в цілому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240086.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua