Донеччина: викрито схем «відмивання» на 2,5 мільярда гривень

22 ноя, 15:02

Управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області за січень – жовтень 2019 року складено 63 матеріали з ознаками кримінальних правопорушень, у тому числі 19 матеріалів, по яким сума виявлених легалізованих доходів склала 2,5 млрд гривень, та 53 матеріали на загальну суму збитків, завданих державі, у розмірі 2,9 млрд гривень.
У ході проведених перевірок осіб, що можуть бути пов’язані з легалізацією (відмиванням) доходів, одержаних злочинним шляхом, виявлені фінансові операції, пов’язані з привласненням, розтратою майна або заволодінням ним шляхом зловживання службовим становищем, ухилення від сплати податків, службове підроблення та інші.
Усі матеріали передані до правоохоронних органів для прийняття рішення згідно з Кримінальним Кодексом України.
На теперішній час за результатами розгляду зазначених матеріалів відомості щодо 57 правопорушень приєднано до кримінальних проваджень та 18 матеріалів обліковано в Єдиному реєстрі досудових розслідувань.
Також, протягом січня-жовтня поточного року в рамках кримінальних проваджень, порушених за матеріалами управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ГУ ДПС у Донецькій області вилучено грошових коштів на суму майже 5 млн грн, відшкодовано збитків на суму 24,4 млн грн, відшкодовано збитків до відкриття кримінального провадження – 189 тис. гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240276.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua