Внесок Донеччини до бюджету – більше 10 мільярдів гривень ПДФО

25 ноя, 15:50

За січень-жовтень 2019 року від мешканців Донецького регіону до зведеного бюджету країни надійшло 10,1 млрд грн податку з доходів фізичних осіб. Приріст надходжень зазначеного податку за відповідний період минулого року складає майже 24%, або 2 млрд гривень.
Більше 2,5 млрд гривень, або чверть сплаченого податку з доходів фізичних осіб, спрямовано до Державного бюджету країни, що на 0,5 млрд грн перевищує надходження 2018 року.
Решту коштів, а саме 7,6 млрд гривень, спрямовано до місцевих бюджетів області для фінансування потреб громад. Цього року приріст надходжень до місцевих скарбниць склав майже 1,5 млрд гривень.
Нагадуємо – ПДФО сплачується із розрахунку 18% від нарахованого доходу та застосовується майже до всіх видів доходів громадян: зарплати, стипендії, заохочувальних виплат, виплат за договорами цивільно-правового характеру тощо. 
Надходження саме цього податку є показовим для розвитку міст, селищ та регіону в цілому. Тому податківці Донеччини постійно проводять систематичну роботу, спрямовану на знищення таких явищ, як виплата заробітної плати «в конвертах», неофіційні трудові відносини та виплата заробітної плати менше мінімально встановленого рівня.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240312.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua