Як і коли запрацює кешбек

29 ноя, 14:28

Нові правила використання реєстраторів розрахункових операцій передбачені  Законами України № 128-IХ «Про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та № 129-IХ «Про внесення  змін до Податкового кодексу України щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі і послуг».
Прийнятими законами запроваджено з 1 жовтня 2020 року так званий механізм кешбеку. Цей механізм передбачає, що споживач має можливість отримання кешбеку у розмірі 100 відс. вартості придбаних товарів у разі придбання товару не по фіскальному чеку (тобто, якщо такий продаж не зареєстровано в податковій). Покупці зможуть оскаржити чеки, видані з порушеннями, але тільки на покупку від 850 гривень.
Подати скаргу можна буде тільки через особистий електронний кабінет. Для цього необхідно пройти онлайн - ідентифікацію з використанням електронного підпису. Компенсація буде перераховуватися за рахунок штрафних санкцій. Вона складатиме повну вартість придбаних товарів (або) послуг, вказаних у скарзі. Отримавши компенсацію, покупець не повинен буде сплачувати податки.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240432.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua