За порушення у сфері обігу підакцизними товарами податківцями Донеччини донараховано більше 10,5 мільйонів штрафів

02 дек, 15:21

З метою скорочення тіньового ринку торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів ГУ ДПС у Донецькій області постійно здійснюється увесь комплекс заходів по виявленню несумлінних суб’єктів господарювання.
Так, протягом січня-жовтня 2019 року проведено 345 фактичних перевірок суб'єктів роздрібної і оптової торгівлі підакцизними товарами. За результатами перевірок встановлено порушення Закону України від 19 грудня 1995 року №481 «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального» на суму 10,6 млн гривень. Середній показник нарахованих штрафних санкцій на 1 перевірку склав 30,65 тис. гривень. Складено 69 протоколів про адміністративні правопорушення, очікувана сума за якими складає 1,2 млн гривень.
Від міських рад Донецької області з початку поточного року надійшло 277 адміністративних матеріалів, по 200 матеріалам застосовано штрафні фінансові санкції на суму 1,4 млн гривень.
Крім того, управлінням контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів щомісяця проводяться камеральні перевірки даних декларацій та Єдиного реєстру акцизних накладних, системи електронного адміністрування реалізації пального та здійснення контролю за справлянням акцизного податку, в т.ч. з використанням даних системи електронного адміністрування ПДВ. За 10 місяців поточного року за результатами камеральних перевірок складено 605 актів, винесено рішень на суму 1,1 млн гривень.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/240469.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua